Četvrtak, 05 Ožujak 2009 21:30    PDF Ispis E-mail
Vis: ambulanta na čekanju

Svi su radovi na viškoj ambulanti dovršeni, no službeni datum otvaranja odredit će njezin vlasnik, a to je Ministarstvo zdravstva

Budući da je još za sredinu prosinca prošle godine bilo najavljivano da će novoizgrađena viška ambulanta primiti prve pacijente, a od toga još uvijek nema ništa, viški gradonačelnik Dalibor Damjanović ovih je dana od čelnika Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije pisanim putem, u ime građana i lokalne vlasti, zatražio informaciju kada će konačno viška ambulanta početi s radom kako bi građani Visa, a uskoro i turisti, mogli imati “normalnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu“.

S tim u vezi stigao je i odgovor dr. Mirana Propadala, ravnatelja županijskoga Doma zdravlja, u kojemu, među ostalim stoji:

“Slobodni smo vas izvijestiti da su svi radovi na izgradnji i opremanju našeg objekta u gradu Visu dovršeni. U očekivanju pravomoćnosti dobivene uporabne dozvole, službeni datum useljenja dogovaramo s vlasnikom i nadležnim Ministarstvom, a o dogovorenom datumu, kojemu se uskoro nadamo, na vrijeme ćemo vas izvijestiti.“

Podsjetimo, izgradnja viške ambulante, u čiju je gradnju utrošeno iz više resornih ministarstava oko 20 milijuna kuna, trajala je dvije godine. Prije početka gradnje podigla je veliku prašinu i podijelila građane zbog rušenja zgrade stare ambulante, na čijem je mjestu izgrađena, kao i uklanjanja brojnih stoljetnih palmi.

Za to vrijeme, dvoje viških liječnika i medicinske sestre ordiniraju u izrazito neuvjetnim prostorima nekadašnje prodavaonice, u zgradi u kojoj se nalazi nautički centar i gradska peškarija. Prema najavama, nova ambulanta zadovoljavat će najviše medicinske standarde i nakon dugog niza godina podignuti razinu zdravstvenih usluga u gradu i na otoku Visu. Još samo da se otvori. A kako uskoro slijede lokalni izbori, u njezino brzo otvaranje ne treba sumnjati.

Bogoljub Mitraković
Izbor: Slobodna Dalmacija

Pregleda: 58012
Komentari (0)Add Comment
Napišite komentar
 
  smaller | bigger
 

busy
Ažurirano ( Četvrtak, 05 Ožujak 2009 21:43 )