Ponedjeljak, 02 Veljača 2009 16:08    PDF Ispis E-mail
Raskid vladajuće koalicije na Visu: Nezavisna gradska lista istupila iz poglavarstva

Vođeni prvenstveno javnim interesom dužni smo obavijestiti višku, pa i širu javnost da su političkom voljom i svojim djelovanjem na 27. sjednici Gradskog vijeća grada Visa, održanoj 22. prosinca, viški HDZ, HSP i Nezavisna gradska lista nositelja Ive Radice raskinuli dosadašnju postizbornu koaliciju s našom Nezavisnom gradskom listom, a time i posredno postizborni koalicijski sporazum, ovjeren od strane javnog bilježnika 22.studenog 2005.godine, izjavio je Ante Acalinović, nositelj NGL-a i dosadašnji dogradonačelnik grada Visa, na početku konferencije za tisak održane u subotu navečer u gradu Visu.

U nastavku priopćenja Acalinović je nazočne upoznao s temeljnim zaključcima sastanka NGL-a održanog 20. siječnja u kojem je odlučeno kako svi članovi istupaju iz viškog gradskog poglavarstva i njegovih radnih tijela.

- NGL ne želi nadalje predstavljati paravan za neodgovorno i nezakonito vođenje javnih poslova grada Visa u korist šačice podobnih. Viški HDZ-a, HSP-a, i NGL nositelja Ive Radice grad Vis vode na katastrofalan način uz tragično nesnalaženje i neodgovornost aktualnog gradonačelnika, stoji u njihovu priopćenju u kojem dodaju i kako će svoje djelovanje u gradskom vijeću nastaviti kao oporba.

Inače, kap koja je prelila čašu i dovela do raskida postizborne koalicije bila je opstrukcija dotadašnjih koalicijskih partnera kod neuvrštavanja točke na dnevni red Gradskog vijeća kojom je NGL Ante Acalinovića htjela promijeniti vlastitog "neposlušnog" člana poglavarstva Zvonimira Miškovića, u međuvremenu ga isključivši iz svojih redova.

Dogodilo se to 22. prosinca na 27. sjednici Gradskog vijeća gdje su od 11 vijećnika većinu činila tri iz NGL A.Acalinovića i tri iz koalicije HDZ, HSP i NGL Ive Radice, te pet iz oporbenih stranaka SDP, HNS i HSS. Sjednicom je predsjedao Damir Radica iz NGL A.Acalinovića. Svi nazočni su bili protiv toga da se ta točka uvrsti na dnevni red osim Siniše Brajčića (NGL A. Acalinovića), pa je NGL A. Acalinovića iz svojih redova zbog neposluha isključila preostalu dvojicu svojih predstavnika u Gradskom vijeću, Damira Radicu i Franu Ivaniševića.

Članovi NGL-a Ante Acalinović, Siniša Brajčić i Mate Radišić u nastavku su govorili o nesnalaženju i neradu svojih dojučerašnjih koalicijskih partnera u vođenju kapitalnih investicija, od procedure i kvalitete donošenja Prostornog plana uređenja grada Visa do nezakonite, Poslovniku suprotne situacije s naprasnim prekidom sjednice gradskog poglavarstva kod realizacije natječaja za izbor pročelnika gradske Uprave.

Zamoljen za komentar o raskidu koalicije viški gradonačelnik Dalibor Damjanović (HDZ) nam je u kratkom telefonskom razgovoru izjavio da priopćenje NGL-a još nije vidio, te da su to problemi unutar NGL-a A. Acalinovića. Dodao je da, unatoč tome, grad Vis, gradsko poglavarstvo i gradsko vijeće normalno funkcioniraju, te da je među ostalim donesen i proračun za 2009.godinu.

Bogoljub Mitraković
Izvor: Slobodna Dalmacija

Pregleda: 17315
Komentari (4)Add Comment
A1
Veljača 02, 2009
...

Bilo bi interesantno znat je vratio bar zadnju dogradonačelničku plaču i hoče li se odreč idučih

Galeb
Veljača 03, 2009
...

Istupia iz koalicije. Ne stoji mu se više u vlasti. Neka gre ća.

564e
Travanj 01, 2009
...

uuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Mornar
Srpanj 28, 2010
...

Ima ko kakav dobar apartman za najam smilies/grin.gif

Napišite komentar
 
  smaller | bigger
 

busy