Utorak, 20 Siječanj 2009 18:10    PDF Ispis E-mail
Krov nad glavom za mlade Komižane

Riječ je o jednom od najvažnijih, ako ne i najvažnijem projektu namijenjenom građanima Komiže, tvrdi gradonačelnica Tonka Ivčević
Piše Bogoljub Mitraković / EPEHA

Projekt poticane stanogradnje, prema kojemu će se na prostoru bivše vojarne Rogači graditi istoimeno stambeno naselje s ukupno 48 jednosobnih, dvosobnih i trosobnih stanova za građane koji nemaju riješeno stambeno pitanje, odvija se prema planu, izvijestila je Tonka Ivčević, komiška gradonačelnica.

- Projekt smo pokrenuli u suradnji sa Sindikalnom stambenom zadrugom iz Zagreba, a uskoro očekujemo i lokacijsku dozvolu za gradnju naselja. Svaku od četiriju stambenih jedinica čine prizemlje plus dva kata, između kojih je veliki zajednički prostor sa sportskim terenom, klupama za odmor i zelenom površinom, a na svaki stan dolazi 1,5 parkirno mjesto, što u garaži, što na otvorenom - kazala je Ivčević i dodala:

- Inače, cijeli smo projekt ponudili Agenciji za promet nekretninama, jer tako možemo ostvariti najpovoljnije uvjete gradnje. Prema Zakonu o poticanoj stanogradnji (POS) maksimalna cijena po kvadratu stana ne može biti viša od 1109,37 eura, a moguće je ostvariti još nižu cijenu.
Natječaj objavljen u tisku i na gradskoj web stranici

- Ono što je dobro u samom sustavu POS-a jest da se gradi za poznatog kupca, stoga smo išli na objavu Natječaja za prikupljanje zahtjeva za kupnju stana iz Programa društveno poticane stanogradnje, kako bismo dobili točnu informaciju i kreirali listu potencijalnih kupaca stanova. Maksimalan broj stanova za gradnju je 48, a mi ćemo graditi stanove za one koji zadovolje sve kriterije - rekla je Ivčević.

Natječaj je objavljen u dnevnom tisku, na oglasnim pločama i web stranicama Grada Komiže - www.komiza.hr - sa svim bitnim podacima i uputama.

- Riječ je o jednom od najvažnijih, ako ne i najvažnijem projektu namijenjenom građanima Komiže, među kojima je velik broj mladih obitelji koje nemaju riješeno stambeno pitanje. Realizacija ovog projekta omogućit će im ostanak i život na otoku - naglasila je komiška gradonačelnica te dodala kako očekuje da će gradnja stanova u Komiži početi u drugoj polovici ove godine. Posljednji stanovi, njih 16, izgrađeni su u Komiži 1989. godine.

 izvor: Slobodna Dalmacija

Pregleda: 2804
Komentari (0)Add Comment
Napišite komentar
 
  smaller | bigger
 

busy
Ažurirano ( Četvrtak, 22 Siječanj 2009 18:26 )