|
Ribor
|
 |
« : Prosinac 20, 2009, 17:58:54 » |
|
Evo govori Kosorica da nos iduca godina ceko u blagostanju  ,smišno....koda nismo znali da nos cekodu sranja...a di ćeš gore od ovega ,oli je potriba da bude gore,dobro non je i ovako. I onda da glasam za predsjednika ....ma da ni ! Koda oni imaju vrimena za mene i za moje(vaše)probleme  Kad već lažu ,ni me briga ma mogla je barenko reć da će non bit boje ,a ne gore Judi ne zamirte mi zbog ovakve teme ,malo son maka
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Nije da se ne usuđujemo jer je teško, već je teško jer se ne usuđujemo.
|
|
|
|
Pivi
|
 |
« Odgovor #1 : Prosinac 20, 2009, 19:24:58 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ribor
|
 |
« Odgovor #2 : Prosinac 21, 2009, 19:39:17 » |
|
Evo poskupi plin,sad će i struja...najebasmo mi ka žuti....a kako je tek penzionerima....mi obični radnici ćemo pstat ka oni ...ala ,bar ćemo se izjednačit
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
A1
|
 |
« Odgovor #3 : Travanj 19, 2010, 02:00:07 » |
|
Evo me nakon dugo vrimena.U pocetku son ti bit fer i pustit niko vrime da paso da se judi snojdu itd,posli došli obaveze niki problemi doma i tako vrime paso.Vidim ovi naslov i nikako mi se pari da je nojboji pod njin postavit pitanje forumašima.Evo skoro godišči don od izbori ca mislite je boji je se gre naprid ili se stoji u misto prokomentirojmo case u ovu godinu dogođalo i je von to co pokazije cače bit naprid .Vidin da forum ni baš pun raspravi a šteta je kad ga već imomo možemo ga i koristit.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ribor
|
 |
« Odgovor #4 : Travanj 23, 2010, 10:01:35 » |
|
Meni se cini da je danas kako i pri odnosno ,postava koja vlada danas ni ucinila ništa značajno a ca ni ucinila i postava koja je bila pri na vlasti.Sve ove stvori ca se cinidu ,gradnja mosta ,mostići ,popločavanje i uređenje ulici to more bilo koja postava.Ono ca bi im jo priporuci bilo bi im boje da se baziraju prvenstveno na mlodi svit koji finije škule i da oti moli svit nojde posla na Vis.Lagano se gubimo  Je znote kad ono u zimski štajun popodne za pet šest uri kad se zaškuri pasote rivon a ono ni ni kucina vonka,od kuta pa sve do prilova ,e sad je već pocelo bit i da je za podneva takva situacija.Tuko otvorit radna mista ...bože moj neka cinidu cago ,zato i jesu tamo disu....znon ,razumin ni to lako ali kod nos je uvik tako ,kad tek stisne onda se pocne glovon mislit. A kako će bit ovi mlodi a i stariji svit normalan kad cuju po televiziji sva ova sranja....situacija u hrvatskoj je katastrofalna...teški lopovluk...niki don smo se baš malo provjali i ustanovili da hrvat mora bit pod "čizmon"ako se misli funkcionirat normalno,inače smo majstori ca se tiće ukrast a kad smo pod stegon onda bogami lipo znomo lavurat i živit.Recimo, koko je svita išlo u švabiju lavurat(gastarbajteri) a da se nisu vrotili doma sa svojin bogastvon ? Svi su se vrotili i hvolili se ! A još kad cujen ove nebuloze premijerki: ženske spremte se na pumparice  .Meni lipa reklama a njoj guzice smetaju 
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Travanj 23, 2010, 10:03:10 Ribor »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
A1
|
 |
« Odgovor #5 : Lipanj 01, 2010, 01:54:42 » |
|
Razmišljao sam dali pisati ili ne ali mislim da je ipak red napisat.30svibanj, najveći dan u bližoj povjesti Visa grada i otoka,dan kad je Vis postao slobodan otok.Nevjerojatna je činjenica da se nitko ali baš nitko tog datuma u našem gradu nije sjetio.Neki će reći ostavimo se več prošlosti krenimo u budučnost ali nije baš ni tako,ja mislim da ako neznaš odakle dolaziš i odakle si krenuo onda još manje znaš gdje ideš.I eto mislim da se upravo to događa nama, tvrdim a spreman sam i argumentima branit tezu da se u gradu bez obzira na opći dojam vodi politika kratkoročna bez određene dugoročne strategije .Odlučio sam godinu dana šutjeti iako je običaj da se novoj vlasti da 100 dana prije određenih analiza i kritika.Odluka je bila takva da mi nebi prigovarali da moja kritika izlazi iz nezadovoljstva rezultatom izbora a ne mojm stvarnom željom da se neke stvari promjene. Tako dok vlast zaboravlja slaviti najvažniji datum za naš grad više okupirana ostvarenjem što boljeg opčeg dojma,gdje smo danas.Vinogradar pade šaptom ,hotel umire u blokadi računa i očekivanju stečaja koji je po zakonu več morao biti pokrenut.Cjeli grad je pao na 3-4 restorana isto toliko kafiča te nekoliko legalnih iznajmljivača (nelegalnih ima malo više ali za grad malo znače).Osim prihoda iz nautike u gradu nema novog proizvoda , 80% zaposlenih je u upravi ili komunalnom poduzeću a tamo se ne proizvodi nova dobit već troši ono što je netko proizveo a toga nema.Odnosno ima ali premalo i nedovoljno.Moram biti iskren i priznat da se ni moje klege i politički istomišljenici po meni nisu baš snašli ali na njima je i manja odgovornost zbog zakona koji je takav kakav je.Nastavak sljedi uskoro za početak je i ovo puno ,molim samo ljude koji rade u zgradi koja je na adresi trg 30.svibnja 1992 da ponekad promisle zašto je naša adresa baš ta i što to uopče znaći.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
junak
Inčun

Spol: 
|
 |
« Odgovor #6 : Lipanj 01, 2010, 09:30:41 » |
|
pretpostavka de ce neki datum ili dogadjaj promjeniti mentalitet/karakter/navike/ambicije ljudi je ili znak naivnosti ili vec spomenutim nezadovoljstvom rezultata izbora.svijest o zajednickoj dobrobiti ne pocinje znacajnim datumima iz blize ili dalje proslosti ,nego prevladavanja vlastitih sitnih/sebicnim/ interesa u korist dobrobiti zajednice.poznavajuci karakter vlastitih sugradjana/otocana to bi trebala biti polazna osnova za bilo kakvo planirenje "buducnosti i perspektive". cekati od "vlasti" da pokrene nesto,znajuci karakter/nacin/ljude ukljucene u politicki/izborni proces je u najmanju ruku smijesno....ja licno nisam cuo za osobu (javnu ili privatnu) kojoj vlastite ambicije nisu prioritet...i nemam nikakvih iluzija da ce se to promijeniti....ocito da ostaviti stvari na vlastitoj savjesti pojedinaca nece donijeti nista dobra...znaci preostaje stvoriti sistem kontrole koji ce sprijeciti bilo cije nametanje vlastith ambicija na stetu zajednice....ili takvo nesto vec imamo samo ne funkcionira...zakljucak...hmm...imamo barem forume za praznjenje frustracija... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
ave
|
|
|
|
A1
|
 |
« Odgovor #7 : Lipanj 01, 2010, 10:28:58 » |
|
Slažem se gotovo sa svim što junak piše ali obilježavanje datuma o kojem govorim nije bilo u funkciji promjene mentaliteta ni ljećenja izborne frustracije več na neki način prikaz stanja i ljudi koji pojedine stvari koje su obilježile nas kao ljude ,grad,sredinu ...koriste kad im treba kunu se u njih da bi ih nakon samo godinu dana zaboravili.Žao mi je što vi "lično"niste čuli ni upoznali nikoga kome osobne ambicije nisu bili prioritet.Ja znam takve ljude družio sam se s njima i živio s njima.Moram napomenuti da postoje i ljudi koji sasvim uspješno znaju balansirati između svojih ambicija i interesa sredine u kojoj žive i takvi ljudi znaju biti itekako korisni za opće dobro.Uvjet za tako nešto je razina opće kulture pojedinca ,inteligencija ,obrazovanje itd.Prikaz problema kroz nepoštivanje određenih datuma je moj način dokazivanja da pojedincima u našoj zajednici nedostaju gore navedeni elementi.Bez obzira na pražnjenje frustracija mislim da ako sam sebe i svoju familju vezao uz ovu sredinu imam i nekakvo pravo govoriti i tražiti promjene na bolje,primjerom,kritikom ,prijedlogom...Sistem kontrole nametanja vlastitih ambicija na štetu zajednice je pored izbora i ukazivanje na probleme ,uključivanje u rad pojedinih org.ali i pisanje na forumu ,ja nastojim pokrivati što više takvih aktivnosti ali nažalost ćini mi se da većinu nije briga za to.Zaključak ili im je dobro ili su umreženi i vuku nekakvu korist iz svega ili jednostavno misle da se nemože ništa mjenjati pa neće trošit svoje vrijeme.Rezultate se vidi. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
junak
Inčun

Spol: 
|
 |
« Odgovor #8 : Lipanj 01, 2010, 12:51:51 » |
|
imamo barem forume za praznjenje frustracija... odnosilo se prije svih na mene.... 
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Lipanj 01, 2010, 18:18:00 junak »
|
Evidentirano
|
ave
|
|
|
|
Ribor
|
 |
« Odgovor #9 : Lipanj 05, 2010, 23:02:38 » |
|
Sve si ti to lipo rekao A1  Mislim da je cijela Hrvatska udarila glavom u dno i da je več teško iznači riješenje iz ove sveopće krize.Mene smijeh hvata kad naši čelnici kažu da ćemo u europu...ma koju europu  .Po meni bi trebalo promijenit sve ljude koji vladaju i počet otpočetka,jer ovo je početak kraja.Neznam dali se radi o tome da Viški čelnici ne rade ništa da bi se išta promijenilo na Visu ili rade, ali nemaju podršku sa vrha,mislim da je pomalo i jednog i drugog ,ali najviše ovog prvog.Svih u našoj lijepoj pa tako i na Visu je sjebala privatizacija,prodajemo naše ili dajemo u bezvrijeđe.Lijepo smo imali firme na Visu(Jugoplastika na Visu,sada nedavno Vinogradar,prije par godina i Neptun u Komiži a sad i hotel kojemu se nedaj bože bliži krah,koje su mogle hraniti i zapošljavati svu čeljad na otoku, a mi smo liberalno tu šansu propustili .Mene muka hvata kad pomislim na naše buduće naraštaje,di će oni ,šta će radit....katastrofa....toplo im preporučujem :idite !!!.Ljudi nemojte me krivo shvatit,ne mislim ja ovo zlonamjerno ali mislim da od borbe nema apsolutno ništa.Mislim da će naši budući naraštaji prepričavati svojoj djeci kako je postojao jedan Vis i da su odande njihovi pretci ,kako je to jedan lijep otok na Jadranu itd...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|