Evo kao vlasnika psa na otoku visu interesiralo me kad će grad Vis ponovo dobiti svoga veterinara tako da vlasnici životinja ne moraju za svaku stvar odlaziti u split ili sređivati "preko veze".
Stoga sam poslao email Hrvatskoj Veterinarskoj Komori koji su me uputili na članak 94. Zakona o Veterinarstvu koji kaže:
stavak. 1.
Na svim epizootiološkim područjima Republike Hrvatske mora se osigurati zaštita zdravlja životinja te provedba mjera veterinarskoga javnog zdravstva.
stavak 2.
Ako na određenom području nije osigurana zaštita zdravlja životinja te provedba mjera veterinarskoga javnog zdravstva, pravnu osobu za obavljanje veterinarske djelatnosti mora osnovati jedna ili više jedinica lokalne samouprave, u skladu s potrebama
Nakon toga sam probao doznat kako to da otok Vis još sada nema veterinara, a po zakonu bi ga trebao imat (iako ništa neobično da u HR zakon ne funkcionira...).
I slučajno sam naišao na natječaj objavljen 28.6.2007. za davanje javnih ovlasti na epizootiološkim jedinicama Vis i Komiža u sastavu epizootiološkog područja županije Splitsko-dalmatinske.
(link)E sad s obzirom da je rok za podnošenje prijave je 14 dana od objave natječaja, a podnositelji prijava bit će obaviješteni o izboru u roku od 30 dana od isteka roka za njihovo podnošenje, mene zanima dali je za otok Vis izabran veterinar?
I taj sam upit proslijedio ministarstvu poljoprivrede pa me baš zanima šta će odgovoriti...