Otok Vis Forum  
Svibanj 21, 2012, 06:21:36 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Konačno veterinar na Visu?  (Posjeta: 1591 )
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
Pivi
Dalmatinac vulgaris
Zubatac

Spol: Muški

« : Rujan 03, 2007, 14:39:47 »

Evo kao vlasnika psa na otoku visu interesiralo me kad će grad Vis ponovo dobiti svoga veterinara tako da vlasnici životinja ne moraju za svaku stvar odlaziti u split ili sređivati "preko veze".
Stoga sam poslao email Hrvatskoj Veterinarskoj Komori koji su me uputili na članak  94. Zakona o Veterinarstvu koji kaže:

Citat:
stavak. 1.
Na svim epizootiološkim područjima Republike Hrvatske mora se osigurati zaštita zdravlja životinja te provedba mjera veterinarskoga javnog zdravstva.

stavak 2.
Ako na određenom području nije osigurana zaštita zdravlja životinja te provedba mjera veterinarskoga javnog zdravstva, pravnu osobu za obavljanje veterinarske djelatnosti mora osnovati jedna ili više jedinica lokalne samouprave, u skladu s potrebama

Nakon toga sam probao doznat kako to da otok Vis još sada nema veterinara, a po zakonu bi ga trebao imat (iako ništa neobično da u HR zakon ne funkcionira...).
I slučajno sam naišao na natječaj objavljen 28.6.2007. za davanje javnih ovlasti na epizootiološkim jedinicama Vis i Komiža u sastavu epizootiološkog područja županije Splitsko-dalmatinske. (link)

E sad s obzirom da je rok za podnošenje prijave je 14 dana od objave natječaja, a podnositelji prijava bit će obaviješteni o izboru u roku od 30 dana od isteka roka za njihovo podnošenje, mene zanima dali je za otok Vis izabran veterinar?
I taj sam upit proslijedio ministarstvu poljoprivrede pa me baš zanima šta će odgovoriti...
Evidentirano
geforce
Girica
*

Spol: Ženski

Email
« Odgovor #1 : Veljača 14, 2008, 17:54:08 »

super mi je vas entuzijazam i bas cijenim trud  i dobru volju ali forum i ne moze opstat kad ste samo vas dvoje na njemu.
rasirite ga medu visanima,prosto je nevjerojatno da nisu zainteresirani.
mozda samo nisu upuceni.
Evidentirano

aha
Pivi
Dalmatinac vulgaris
Zubatac

« Odgovor #2 : Veljača 17, 2008, 21:52:52 »

Bok!

Pa vjerojatno nisu upučeni. Da. U tome je stvar.
Ali neda mi se trenutno radit na tome da idem po visu i vičem "dođite na forum"...  icon_mrgreen
Evidentirano
kiki.f
Gost
« Odgovor #3 : Srpanj 03, 2008, 11:36:14 »

prošle sam godine morao skratiti uživanje na otoku, jer mi se ludo pseto otrovalo haračeći po šumi, dok smo draga i ja ležali na plaži.
Evidentirano
Pivi
Dalmatinac vulgaris
Zubatac

« Odgovor #4 : Srpanj 03, 2008, 16:21:30 »

jel pas dobro sad?
Pitam se na šta je naišao...

evo moga :-)

Evidentirano
kiki.f
Gost
« Odgovor #5 : Srpanj 04, 2008, 09:15:55 »

Iako smo friški vlasnici psa, na vrijeme smo uočili simptome i reagirali. Vjerojatno je pojela ili polizala miša,štakora otrovanog mišomorom. Na našu radost preživjela je tu strašnu epizodu u njenom životu. Sada se smijemo paradoksu. Došli na ljetovanje sa psom, a vet nedavno umro.
Nedopustivo je da otok, toliko udaljen od kopna, dočeka ljeto, kada na otok bez veterinara, dođe masa vlasnika čistokrvnih ljubimaca.
Mislim da gradskom poglavarstvu baš i nebi trebala tužba za nemar, jer je nekome uginuo pas vrijedan nekoliko tisuća kuna ( ili Eura ) zbog nepružanja vet.pomoći, koja pak po zakonu mora postojati, a gradsko poglavarstvo ju nije osiguralo.

PS: imaš lijepo društo u dvoru.Čuvaj ih najbolji i bezuvjetni su ti prijatelji.
Evidentirano
Pivi
Dalmatinac vulgaris
Zubatac

« Odgovor #6 : Srpanj 04, 2008, 13:53:25 »

Iako smo friški vlasnici psa, na vrijeme smo uočili simptome i reagirali. Vjerojatno je pojela ili polizala miša,štakora otrovanog mišomorom. Na našu radost preživjela je tu strašnu epizodu u njenom životu. Sada se smijemo paradoksu. Došli na ljetovanje sa psom, a vet nedavno umro.
Nedopustivo je da otok, toliko udaljen od kopna, dočeka ljeto, kada na otok bez veterinara, dođe masa vlasnika čistokrvnih ljubimaca.
Mislim da gradskom poglavarstvu baš i nebi trebala tužba za nemar, jer je nekome uginuo pas vrijedan nekoliko tisuća kuna ( ili Eura ) zbog nepružanja vet.pomoći, koja pak po zakonu mora postojati, a gradsko poglavarstvo ju nije osiguralo.

Potpuno si u pravu. Ja sam slao mailovi minitarstvu...sve je to igra mačke i miša.

PS: imaš lijepo društo u dvoru.Čuvaj ih najbolji i bezuvjetni su ti prijatelji.

;-)
Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP otok Vis forum | Powered by SMF 1.1.15. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!